A heveder tisztítók előnyei a számok alapján

Kategóriák: Minőség

A heveder tisztítók előnyei a számok alapján

A hevederek tisztítása és karbantartása az egyik legfontosabb tényező a szállítószalag működtetés hatékonyságának biztosításában. Ennek ellenére a megfelelő heveder tisztító rendszerek használata továbbra sem jellemző a szállítószalagok üzemeltetésében.

 

Az iparági jellemzők,  a szállítószalag  üzemeltetési  körülmények alapján a szállítószalag tisztítására számos megoldás lehetséges.
Az előtisztító ott tisztít, ahol a szalag áthalad a hajtódobon, és megfelelő beállítás, karbantartás esetén eltávolítja a szalagra feltapadt anyag  nagy részét. A másodlagos tisztítók beépítésével további finomtisztítás érhető el.

 

A megfelelően telepített, professzionális szállítószalag tisztítók fontosságának bizonyításához ismerje meg a számokat

50% karbantartási idő

Egy,  a szenet kezelő létesítmények széles körére kiterjedő tanulmány szerint a professzionális heveder tisztítóval üzemeltetett szalagok fele annyi karbantartási időt igényelnek, mint az anélkül üzemeltetettek.

150% életteratam

Ugyanez a tanulmány megállapította, hogy egyértelmű korreláció van heveder tisztítók és a szalag élettartama között. Egy átlagos szalagnál 150% -kal hosszabb élettartamra számíthatunk, ha használunk tisztítórendszereket.

60% csökkentett anyagveszteség

Egy kavics bányában telepített teljes tisztító rendszerrel,  –  megfelelően kiválasztott és beállított előtisztító és egy vagy több finomtisztító  beépítésével –  a Flexco képes volt 60 százalékkal csökkenteni a visszahordást és ezáltal csökkenteni az anyag veszteséget a korábban használt házi tisztítókoz képest.
.

80-90%  eltávolított felrakódás

Az előtisztító a felrakódott anyag 80% -át letisztítja. A másodlagos tisztító végzi a végső finom tisztítást,  a ragadós finom anyagot is akár 90% -os takarítási hatékonysággal eltávolíthatja.