A megtérülés 24 hónapon belül, Kalmar elektromos targoncákkal

Az olyan feladatok és üzemi környeztetek spektruma, folyamatosan növekszik, ahol az ügyfelek igénylik az elektromos hajtású targoncákat. Erre az igényre reagálva a Kalmar kiterjesztette a teljesen elektromos targoncainak kínálatát.

A Kalmar kiváló eredményeket ért el az elektromos villástargoncák fejlesztésében az 1980-as évektől kezdve. Mostanáig a hangsúly az 5-9 tonnás emelő kapacitással rendelkező gépeken gépek kapták. Azonban az akkumulátortámogatás fejlődése elősegítette a középkategóriás targoncák bevezetését 18 tonnás emelési kapacitással, mind a beltéri, mind a kültéri használatra.
Az új, teljesen elektromos ECG90-180 targoncák kifejlesztése olyan alternatívát kínál, amely minden olyan alkalmazást kínál, ahol a fogyasztó jelenleg dízelüzemű villástargoncát használ, anélkül, hogy veszélyeztetné a teljesítményt vagy a termelékenységet.

 

 

David Malmström, a (Kalmar villástargoncák üzletfejlesztési menedzsere)

“Nagy erősödést tapasztaltunk az elektromos hajtású targoncák iránti keresletben. Az 9 és 18 tonnás gépekkel kapcsolatos ügyfél-visszajelzések szerint a papíralapú és faiparban működő vállalatok különösen hasznosak, mivel nagy beltéri raktárakban vannak, ahol a csendes, kibocsátásmentes gép alkalmasabb. “

Gyors megtérülés

Miközben az elektromos meghajtású gép induló költsége egy kicsit magasabb, mint a dízel megfelelőjénél – elsősorban az akkumulátorok költsége miatt – a Kalmar becslése szerint évente 2500 üzemóra alatt 24 hónapon belül megtérülhet.

A megtérülés akár 24 hónapon belül lehetséges