Szállítószalag görgők

Bányászat Gépgyártás Logisztikai cégek Építőanyag gyártás Mezőgazdaság és élelmiszeripar Szállítószalagok és kiegészítők

A szállítóheveder után gyakran a második legnagyobb befektetést a szállítószalag görgők jelentik a szállítószalagok esetében. Ezért is fontos kiváló minőségű görgők választása, amelyek garantálják a megfelelő élettartamot, aminek következtében a berendezés üzemzavarok nélkül működhet .

Szállítószalag görgők részei

 1. Görgő palást
 2. Tengely
 3. Csapágyház
 4. Labirint tömítés
 5. Csapágy
 6. Seeger gyűrű
 7. Belső tömítő lemez
 8. Fedőlemez
 9. Védő burkolat

Szállítószalag görgők

Görgő típusokAlkalmazás – leírás
Sima palástú görgőkLegismertebb és elterjedtebb típusú görgők a sima palástú görgő. A görgők a szállítószalagok alátámasztására továbbá terelésére is alkalmasak. Az alkalmazás körülményeitől függően többféle kivitelben is elérhetőek.
Feladó – impact görgőkA görgők a palást teljes hosszában gumigyűrűkkel van ellátva. Alkalmazásuk az anyag fogadási és átadási pontokon javasolt. Csökkentik az ütközés dinamikus hatásait, ezzel növelve a heveder élettartamot, továbbá zajcsökkentő hatásuk is van.
Alsóági gyűrűs – tárcsás görgőkA görgőkre illesztett gyűrűk jellemzően gumiból, de újabban (PU) poliuretánból készülnek. Alkalmazásuk hozzájárul a heveder tisztításához és csökkenti az erős koptató hatást ezzel növelve a várható élettartamot.
Terelő és tisztító görgőkTerelő görgőkkel tudjuk szabályozni a heveder irányát a szállítószalagon, csökkentve ezzel a szalag félrejárását. A tisztítógörgők speciális gumigyűrűvel ellátott görgők, amelyek fokozottan növelik a heveder tisztítását és középre tartó hatásuk is van.
Füzér görgők – görgőfüzérekA görgőfüzérek láncot képző görgőkből állnak, a görgők a füzérekben szabadon mozoghatnak, így azok minimalizálják a görgőkre ható terhelést. Jellemzően akasztó kampóban vagy akasztó szemben végződnek.
Műanyag HDPE görgőkAlkalmazásuk olyan esetekben javasolt amikor: a szállított anyag vagy a környezet olyan agresszív, hogy a fém nem megfelelő megoldás. Előnyei: rendkívül könnyű és csendes.

 

Specifikáció

 

 • Standard görgő átmérők (mm): 51/54 / 63,5 / 108/133/159/194/215/254 (egyedi igény esetén változhat)
 • Palást hossz: görgőinket kínáljuk az elérhető standard palást hosszakkal, igény esetén egyedi hosszakban is
 • Maximális palást hossz: 2.500 (mm)
 • Maximális tengelytávolság 2.600 (mm)
 • A tengely átmérője (mm): 20/25/30/35/40 egyedi igény esetén változhat)
 • Tömítés: műanyag / acél (a rendeltetésszerű felhasználástól és a mérettől függően)
 • Falvastagsága: a görgő átmérőjétől és alkalmazásától függően