Speciális hevederek

Bányászat Gépgyártás Logisztikai cégek Építőanyag gyártás Mezőgazdaság és élelmiszeripar Szállítószalagok és kiegészítők

A speciális szállítószalagok teljes választékával rendelkezünk. Magas szállítási szög vagy szűkös hely, minden szállítószalagos szállítási feladatra van megoldás. Egyedi szalagos problémák esetén tekintse meg speciális szalag kínálatunkat.

Kereszt- és osztott bordás hevederek

Ferde szállítószalagok esetében a nagyobb emelkedési szögek esetén keresztbordákkal vagy osztott bordákkal ellátott hevederek alkalmazhatók az anyag visszacsúszásának megakadályozása céljából.

Az elérhető emelkedési szög akár 45 fok is lehet. A keresztbordás hevederek majdnem minden igénybevételre alkalmazhatók. Az alkalmazási igénybevételtől függően a bordázás meleg vulkanizálásos vagy hideg ragasztásos eljárással készülnek.

Chevron hevederek

A Chevron bordás hevederek minden fajta anyag szállítására kiválóan alkalmasak, ömlesztett és csomagolt áruk, mint pl. zsákok szállítására egyaránt.

A Chevron mintázatú bordás hevederek vulkanizált bordázási technológiával készülnek. A nagy rugalmasságú bordák a hevedernek hosszú élettartamot biztosítanak, mivel jól bírják a hajlítás során fellépő feszültséget.A hevederek visszafutása általában egyrészes, egyenes görgőkön történik.

Kazettás és hullámperemes hevederek

A hullámperemmel ellátott hevederek alkalmasak hagyományos, vályúsított szalaghoz képest növelt szállítási teljesítménnyel üzemelni. Használatuk vízszintes és kb. 18 o-ig emelkedő egyenes vonalvezetésű pályákra javasolt.

A kazettás heveder egy oldalperemmel és keresztbordákkal ellátott heveder alkalmazásuk nagy meredekség vagy függőleges szállítás esetén jelent gazdasági előnyt. A kazettás hevederek bármilyen ömlesztett anyag szállítására alkalmazhatók az ömlesztett terménytől a nagy darabos ércekig-kövekig.
Alkalmas meredek és változó vonalvezetésű pályákra, a vízszintestől a függőlegesig bármilyen meredekségű szállításra.

Impressziós (ROUGH-TOP) hevederek

Szövetlenyomatos, impressziós hevederek döntött 20-40 fokos meredekségű pályák esetén alkalmazhatók. Jellemzően csomagolt, dobozolt áruk szállítására alkalmazható, de alkalmas karton, műanyagok, PET palackok mozgatására is.

Csúszó (SLIP) hevederek

Olyan hevederpályákra alkalmazható, ahol a szállítószalag görgők helyett a heveder fém, fa vagy műanyag lemezen csúszik a heveder. Emiatt a heveder alsó oldala egy speciális csúszó szövettel lett ellátva.

Keresztmerev hevederek

Bizonyos speciális hevederpályáknál és heveder típusoknál alkalmazandó alaphevederként. Jellemzően bordás, peremes és kazettás hevedereknél fordul elő. Egyedi és speciális pálya elrendezések esetén például (Z elrendezés) technológiailag szükséges alkalmazni.